مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

كتاب روانشناسي كودك بهترين هديه براي درك بهتر كودكان‌مان به عنوان والدين يا معلم است. روانشناسي‌كودك پيچيده‌تر از آن چيزي است كه به نظر مي‌رسد. به همين دليل درك نيازهايي كه در پشت برخي از رفتارها پنهان مي‌شوند، نحوه عملكرد احساسات و چگونگي بلوغ مغز كودكان در هر مرحله از رشد ضروري است. ما آدم‌ها فطرتا شايد بتوانيم نيازهاي اوليه فرزندان‌مان را برطرف كنيم. اما مهارت هاي تربيت و درك كودكان را بايد ياد بگيريم. هر كودكي منحصر به فرد است و هر روز چالش‌هاي جديدي به همراه دارد. خواندن انواع كتاب روانشناسي كودك به شناخت هر چه بهتر كودك كمك مي‌كنند. اگر وقت مطالعه نداريد، حتما از خدمات مشاوره تلفني كودك استفاده نماييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كتاب روانشناسي كودكان و روانشناسي كودك در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: بهترين و پرفروش ترين كتاب روانشناسي كودك كدام است؟

كتاب روانشناسي كودك

كودكان در طول تاريخ به عنوان بزرگسالان كوچك شناخته مي‌شدند. با مطالعه كتاب هاي روانشناسي كودك درمي‌يابيد كه كودكان و بزرگسالان متفاوت از يكديگر فكر مي‌كنند. آن‌ها در طول دوران كودكي خود مراحل مشخصي از رشد عاطفي و ذهني را پشت سر مي‌گذارند. اين مراحل و رويدادهاي زندگي تأثير مستقيمي براحساس و رفتار كودك در بزرگسالي دارد.

كتاب هاي روانشناسي كودك در دسته بندي‌هاي متنوعي موجود است. شما با توجه به نياز خود آن‌ها را انتخاب مي‌كنيد. اين نوع كتاب ها راه حل‌هاي مناسبي در مقابل چالش هاي تربيتي كودكان ارائه مي‌دهند.

معرفي بهترين كتاب روانشناسي كودك

ويژگي هاي زيادي وجود دارد كه هر كتاب را در هرزمينه موضوعي به بهترين انتخاب تبديل مي‌كند. ويژگي‌هايي خوانايي، قالب، قابليت ارتباط، اعتبار نويسنده، پوشش كامل موضوع، جوايز و بسياري از موارد ديگر، همگي مي توانند ارزش واقعي يك كتاب را از هر نوعي نشان بدهد. درحال حاضر كتاب هاي زيادي در زمينه روانشناسي كودك وجود دارد. در ادامه تعدادي از بهترين كتاب روانشناسي كودك را معرفي كرده‌ايم.

practices to cultivate inner resilience in children (شيوه هايي براي پرورش تاب آوري دروني در كودكان)

نويسنده كتاب: ليندا لانتيري و دانيل گولمن

اين كتاب حوزه روانشناسي كودك مربوط به هوش هيجاني كودكان است. امروزه بسياري از ما مي‌دانيم كه هوش هيجاني، كليد سلامت و شادي است. اين نوع هوش همچنين چارچوبي بينظير براي تربيت فرزندانمان مي‌باشد. در اين كتاب چگونگس ادغام برخي دستورالعمل ها، مهارت‌ها و توانايي ها براساس درك و مديريت عاطفي، كودكان را مي‌خوانيد. در نتيجه كودكان در حال و آينده بهتر با ديگران ارتباط برقرار مي‌كنند.

Ugly duckligns (جوجه اردك زشت) | كتاب روانشناسي كودك

نويسنده كتاب: بوريس سيرولنيك

بوريس سيرولنيك، عصب شناس، روانپزشك، روانشناسي كودك، روانكاو و قوم شناس مشهور فرانسوي است. وي در اين كتاب، ديد بسيار جالبي از آسيب هاي رواني كودك ارائه مي‌دهد. همچنين در اين كتاب مي‌خوانيد كه چگونه نقش ونگارهاي روابط، كودكان را قادر به بيان احساسات خود مي‌كند. او مي‌آموزد چگونه نوعي ذخيره زيستي رواني را فعال كنيد كه در ادامه راه و مسير زندگي به شما كمك زيادي بكند.

The whole- brain child: 12 proven strategies to nurture your childs developing mind ( كودك تمام مغز: 12 استراتژي اثبات شده براي پرورش ذهن در حال رشد كودك شما)

نويسنده كتاب: دانيل جي سيگل و تينا پين برايسون

اين كتاب، مرجع فوق العاده‌اي در زمينه عصب روانشناسي كودك است و شما را به سفري هيجان انگيز در مغز كودكان مي‌برد. مطالعه اين كتاب آسان، لذت بخش و جالب است. خوشبختانه راهبردهاي بسيار كاربردي و مفيدي براي حمايت از رشد عاطفي و فكري كودكان ارائه مي دهد. اين كتاب، يك راهنماي كامل روانشناسي كودك است. كتاب كودك تمام مغز، واكنش‌ها، رفتارها و نيازهاي خاص كودكانتان را ياد مي‌دهد.

What to do when you’re scared and worried: a guide for kids ( وقتي مي ترسيد يا نگران هستيد چه كاري انجام دهيد: راهنماي بچه ها)

نويسنده كتاب: جيمز جي كريست

اين كتاب يكي از بهترين كتاب هاي روانشناسي كودك نام برده مي‌شود. چرا كه هم بزرگسالان و هم كودكان را هدف قرار داده است. مهم‌تر از همه، هدف اين كتاب، پوشش تمامي ترس‌ها، نگراني ها و اضطراب‌هاي رايج در ذهن كودك است. دكتر كريست به عنوان يك روانشناس با تجربه در زمينه درمان فوبيا و استرس كودكان، توضيحات و راهكارهاي ساده‌اي ارائه مي‌دهد.

How to talk so kids will listen and listen so kids will talk ( چگونه صحبت كنيم تا بچه ها گوش دهند و گوش كنيم تا بچه ها صحبت كنند)

نويسنده كتاب: ادل فابر و الين مازليش

اين كتاب از زماني كه در پايان دهه 90 منتشر شد، پر فروش‌ترين كتاب روانشناسي كودك بوده است. از آن زمان خيلي چيزها تغيير كرده اما حقايق اين كتاب هرگز قديمي يا كهنه نمي‌شوند. در واقع مطالب اين كتاب، جنبه‌هاي اساسي و جاودانه تربيت و آموزش كودكان و نوجوانان را در بر مي‌گيرد. در اين كتاب حوزه روانشناسي كودك، روش هاي ارتباطي، استراتژي هاي نوآورانه حل مسئله، تكنيك هاي خوب براي تعيين مرزها، مديريت احساسات و انضباط از طريق يك رويكرد عملي آموزش داده مي‌شود.

Far from the tree: parents، children and the search for identity (دور از درخت: والدين، فرزندان و جستجوي هويت)

نويسنده كتاب: اندرو سولومون

اين كتاب حوزه روانشناسي كودك، ميليون‌ها نفر را مجذوب خود كرده است و عميقا به روابط والدين و كودكان داراي معلوليت مانند سندرم داون يا اختلالات در طيف اوتيسم مي‌پردازد. در صفحات اين كتاب، شاهد شهادت بيش از 300 خانواده خواهيد بود كه حتي سخت‌ترين قلب‌ها را نيز متأثر مي‌كند.

Key to parenting you’re 3 year old (كليدهاي رفتار با كودك سه ساله )

نويسنده كتاب:سوزان گاتليب

اين كتاب با هدف ايجاد بينشي جامع درباره روانشناسي كودك، نگاهي دقيق به دنياي كودكان سه ساله مي‌اندازد. كودك به عنوان فردي مستقل، عضوي از خانواده و بخشي از اجتماع در نظر گرفته مي‌شود. اين اثر همچنين براي پيش از دبستان برنامه‌هايي پيشنهاد مي‌كند و به والدين نحوه تربيت كودكي با اعتماد به نفس بيشتر را آموزش مي‌دهد.

The psychology of the child  ( روانشناسي كودك)

نويسنده كتاب: ژان پياژه

غير ممكن است كه فهرست كتاب هاي روانشناسي كودك را بدون معرفي و صحبت در باره ژان پياژه به پايان رساند. اگرچه مطالعه اين كتاب خيلي سرگرم كننده نيست. اما اگر قصد كسب اطلاعاتي مانند هوش، ساخت واقعيت، دسته بندي‌هاي فكر، ظرفيت هاي بازنمايي، عمليات مشخص، عمليات رسمي، قضاوت اخلاقي و احساسي غوطه ور را داريد، خواندن اين كتاب روانشناسي كودك توصيه مي‎‌شود. در كتاب پياژه حوزه‌هاي كاملا درك نشده از روانشناسي كودك مورد بررسي قرار مي‌گيرند.

دست نامه مادر و نوزاد | كتاب روانشناسي كودك

نويسنده كتاب: زهره قاييني

اين كتاب روانشناسي كودك مناسب خانم‌هاي باردار و تازه مادران است. در اين دست نامه، مهم ترين اطلاعاتي كه مادران جوان تا 1 سالگي فرزندانشان به آن نياز دارند، از جدول واكسيناسيون تا نكات نگهداري كودك و روانشناسي كودك گنجانده شده است. همچنين در اين دست نامه ياد مي‌گيريد كه چگونه با انجام فعاليت‌هاي گوناگون از جمله كتاب خواني، رشد شناختي كودك خود را تقويت كنيد. در واقع با خواندن اين كتاب روانشناسي كودك اطلاعات كاملي در حوزه والدگري مي‌آموزيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كتاب روانشناسي كودكان و روانشناسي كودك در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: بهترين و پرفروش ترين كتاب روانشناسي كودك كدام است؟

 
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/17  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

روانشناسي كودك و نوجوان يكي از حيطه‌هاي پركاربرد علم روانشناسي است كه در ارتباط با نيازهاي روحي و تربيتي كودكان صحبت مي‌كند. روانشناسان كودك و نوجوان معمولاً به دنبال فهم اين موضوع هستند كه چطور مي‌توانيم به كودكان كمك كنيم تا سلامت روحي خود را حفظ كرده و در عين حال بتوانند حداكثر توانايي‌هاي خود را به حالت بالفعل درآورند. در سال‌هاي اخير و به دنبال آشنايي والدين با اهميت روانشناسي كودك و نوجوان، بسياري از آن‌ها از نظرات روانشناسان استفاده مي‌كنند. ما نيز در اين مطلب به معرفي حوزه روانشناسي كودك و نوجوان و زمينه‌هاي مختلف آن خواهيم پرداخت.

روانشناسي كودك و نوجوان چيست؟ 

شاخه روانشناسي كودك و نوجوان به طور خاص در ارتباط با كودكان و نيازهاي رشدي آن‌ها صحبت مي‌كند. در حقيقت روانشناسان كودك معتقدند كه نيازهاي روحي و توانايي‌هاي ذهني كودكان كاملاً متفاوت از بزرگسالان است. به همين خاطر آن‌ها به متخصصيني نياز دارند كه با توانايي‌ها و نيازهايشان آشنايي كامل داشته باشند. با اين حال روانشناسي كودك صرفاً راجع به مشكلات و نيازهاي روحي كودكان صحبت نمي‌كند. بخش مهمي از اين حيطه روانشناسي به چگونگي پرورش هرچه بهتر توانايي‌هاي كودكان و تبديل آن‌ها به بزرگسالاني توانمند مي‌پردازد.

ابعاد مختلف روانشناسي كودك و نوجوان

روانشناسي كودك و نوجوان راجع به جنبه‌ها و حيطه‌هاي مختلفي از توانايي‌هاي كودكان صحبت مي‌كند. به عبارتي روانشناسان مي‌بايست راجع به تمامي اين ابعاد در سنين مختلف آگاهي داشته باشند و بتوانند كودك را در تمامي اين جنبه‌ها مورد بررسي قرار دهند.

رشد جسمي كودك

رشد جسمي شاخص‌ترين و واضح‌ترين جنبه در رشد كودكان است. كودكان در هر سني بايد توانايي‌هاي مشخصي را به دست آورده باشند. براي مثال آنها بايد بتوانند در حدود يك سالگي راه بروند و يا در 6 سالگي به قد و وزن مشخصي دست پيدا كرده باشند. تأخير در تظاهر اين توانايي‌ها نشان‌دهنده مشكلات زير بنايي خاصي است. و يا در آينده مشكلاتي را براي كودك ايجاد كند. به همين خاطر روانشناسان كودك مي‌بايست با توانايي‌هاي فيريزيولوژيك در هر گروه سني و مشكلات مربوط به آن آشنايي داشته باشند.

رشد ذهني كودك

توانايي‌هاي ذهني كودك يكي از قديمي‌ترين مباحثي هستند كه در روانشناسي كودك و نوجوان مطرح شده‌اند. روانشناسان مي‌بايست به خوبي با توانايي‌هاي ذهني هر گروه سني از كودكان آشنا باشند و درصورتي كه كودكي دچار مشكل در هريك از اين زمينه‌ها مثل افت تمركز و يا ضعف در يادگيري مطالب باشد بتوانند به او براي بهبود كمك كنند. علاوه بر اين ارزيابي هوش و ساير توانايي‌هاي ذهني كودكان نيز در اين زمينه مورد بررسي قرار مي‌گيرد. 

رشد اجتماعي كودك | روانشناسي كودك و نوجوان

آموزش مهارت‌هاي ارتباط اجتماعي به كودك نظير مهارت دوست يابي يا صحبت كردن در ميان جمع از مسائلي هستند كه در اين بعد بررسي مي‌شوند. علاوه بر اين محيط اجتماعي كودك يكي از مسائلي است كه مي‌تواند باعث آسيب ديدن كودك و يا رشد بهتر او باشد. به همين خاطر بررسي محيط اجتماعي و ميزان توانايي كودكان در زمينه مسائل اجتماعي اهميت بالايي دارد. 

رشد هيجاني كودك

هيجان در نوزادان تازه متولدشده معمولاً بسيار ساده و محدود به شادي، ترس، غم و يا خشم است. به مرور و با رشد كودكان اين هيجانات پيچيده‌تر مي‌شود. و احساساتي همچون شرم و احساس گناه يا احساس غرور را نيز شكل مي‌گيرد. مشكلات هيجاني مي‌تواند باعث بروز بيماري‌هايي همچون افسردگي يا اضطراب در كودكان شود.

به همين خاطر روانشناسي كودك و نوجوان به سلامت هيجانات در كودكان توجه ويژه‌اي دارد. رشد هيجاني علاوه بر تاثيري كه در بروز بيماري‌هاي مختلف دارد، ساير توانايي‌هاي كودك از جمله روابط اجتماعي و توانايي‌هاي ذهني را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهد. يك كودك افسرده تمايلي به برقراري ارتباط با ديگران ندارد و يا يك كودك مضطرب نمي‌تواند به خوبي بر انجام كارها تمركز داشته باشد.

متخصصان روانشناسي كودك و نوجوان چه كارهايي انجام مي‌دهند؟

دريافت كمك از علم روانشناسي كودك و نوجوان و روانشناسان كودك چه اهميتي دارد؟ برخي براين باورند كه پيش از بروز مشكل جدي نيازي به مراجعه به مشاورين نيست. به همين خاطر در اين بخش راجع به اهميت مشاوره با روانشناسان كودك و كمك گرفتن از آنها صحبت خواهيم كرد.

آموزش نكات تربيتي مهم

مراجعه به مشاورين كودك اين امكان را براي شما فراهم مي‌كند كه با اصول تربيت فرزند و مسائلي كه در اين زمينه بايد به آنها توجه داشته باشيد به درستي آشنا شويد. بسياري از نقاط ضعف و مشكلاتي كه بزرگسالان با آنها درگير مي‌شوند ريشه در ناآگاهي والدين از اصول تربيتي و بي توجهي آن‌ها به پرورش شخصيت كودكانشان دارد. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناسان كودك در ارتباط با شيوه‌هاي برخورد با كودك و اصول مهم در تربيت او اطلاعات مفيدي به دست آوريد.

آشنايي با نيازها و توانايي‌هاي كودك در هر مرحله از رشد | روانشناسي كودك و نوجوان

روانشاسان معتقدند كه در هر دوره سني نيازهاي روحي كودكان و توانايي آن‌ها براي انجام امور مختلف با يكديگر متفاوت خواهد بود. براي مثال كودكان در دوسال اول زندگي و براساس رفتاري كه از اطرافيان به ويژه مادر مي‌بينند يك ديدگاه كلي را راجع به ميزان امنيت دنيا و قابل اعتماد بودن اطرافيان در ذهنشان ايجاد مي‌كنند و اين ديدگاه در تمامي سال‌هاي زندگي بر ارتباطات آن‌ها تأثير خواهد گذاشت.

علاوه بر احساس امنيت، سنين دبستان زماني است كه كودكان تلاش مي‌كنند تا توانايي‌هاي خود را به ديگران ثابت كنند و اگر از جانب والدين مورد بي توجهي قرار بگيرند احساسي از ناتواني و ضعيف بودن را در خود شكل داده و در آينده نيز تبديل به بزرگسالاني مي‌شوند كه اعتماد به نفس كافي براي انجام امور مختلف را ندارند. با توجه به تاثيري كه تجربيات دوران كودكي در شخصيت بزرگسالي فرد به جا مي‌گذارد بهتر است والدين اطلاعات خود را راجع به نيازهاي كودكان، روانشناسي كودك و نوجوان و راه‌هاي پاسخگويي به آن‌ها افزايش دهند.

شناسايي استعدادها و توانايي‌هاي كودك

يكي از اقدامات مهم در زمينه روانشناسي كودك و نوجوان شناسايي استعدادها و توانايي كودكان است. روانشناسان با استفاده از آزمون‌ها و ابزارهاي مختلف مي‌توانند زمينه‌هاي توانايي كودك و همين طور نقاط ضعف او را مشخص كرده و با برنامه ريزي مناسب براي پرورش آن‌ها به شما كمك كنند تا توانمندي فرزندتان را افزايش دهيد. اين مسئله باعث خواهد شد كه كودكان در بزرگسالي كمتر با مشكلاتي مثل پيدا كردن رشته تحصيلي يا حرفه مورد علاقه مواجه شوند و آمادگي كافي براي شروع فعاليت به عنوان يك بزرگسال داشته باشند.

پرورش توانايي‌هاي ذهني كودكان

افزايش توانايي‌هاي ذهني نظير توجه و تمركز، حافظه، خلاقيت يا مهارت‌هايي همچون حل مسئله و تصميم گيري از جمله ساير اقدامات روانشناسان كودك است كه باعث قوي‌تر شدن كودك شما در هريك از اين زمينه‌ها مي‌شود.

درمان بيماري‌هاي روحي و مشكلات رفتاري

يكي از اصلي‌ترين جنبه‌هاي روانشناسي كودك و نوجوان تلاش براي بهبود بيماري‌هاي روحي و مشكلات رفتاري در كودكان است. اگرچه كودكان نيز مانند بزرگسالان مي‌توانند به بيماري‌هايي همچون افسردگي و اضطراب مبتلا شوند با اين حال نشانه‌هاي اين بيماري‌ها در كودكان متفاوت از بزرگسالان است و به همين خاطر نياز است تا به شيوه متفاوتي مورد ارزيابي و درمان قرار بگيرند. روانشناسان كودك با كمك گرفتن از تكنيك‌هايي همچون بازي درماني، نقاشي و يا استفاده از پرسشنامه‌هاي مخصوص كودكان به ارزيابي و درمان مشكلات در آن‌ها مي‌پردازند.

براي درياقت مشاوره در زمينه روانشناسي كودك و نوجوان از طريق تلفن 02191002360 با برترين و مجرب ترين متخصصان كودك و نوجوان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو ارتباط برقرار كنيد 

سؤالات متداول درباره روانشناسي كودك ونوجوان

در چه زمينه‌هايي مي‌توان از روانشناس كودك كمك گرفت؟

علاوه بر درمان اختلالات روحي و رفتاري، شما مي‌توانيد براي آشنايي با نيازهاي كودك، شيوه‌هاي تربيتي و يا مشخص شدن توانايي‌هاي ذهني و استعدادهاي كودكتان از روانشناسان كودك كمك بگيريد.

روانشناسان كودك چه گروه سني از كودكان را بررسي مي‌كنند؟

روانشناسي كودك و نوجوان به بررسي نيازهاي روحي در كودكان و نوجوانان تا پيش از رسيدن به سن 18 سالگي مي‌پردازد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/16  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

روانشناسي كودكان ابتدايي بايد مورد توجه هر پدر و مادري قرار بگيرد. كودكي يكي از مهم‌ترين دوره‌ها در زندگي هركدام از ما است. بسياري از ويژگي‌هاي شخصيتي ما در اين سن شكل مي‌گيرند و به همين خاطر است كه بايد توجه ويژه‌اي به آن داشته باشيم. ورود به دبستان در ميان سال‌هاي كودكي اهميت بسياري دارد. در اين دوره فرزند شما براي اولين‌بار در يك محيط اجتماعي بزرگ‌تر قرار مي‌گيرد؛ با قوانين اجتماعي آشنا مي‌شود و به‌خصوص متوجه اين موضوع خواهد شد كه او در مركز دنيا قرار ندارد. مواجه شدن با تمام اين موضوعات باعث مي‌شود كه كودك بحران‌هاي روحي مختلفي را تجربه كند. به همين خاطر روان‌شناسي كودكان ابتدايي اهميت بسياري پيدا مي‌كند. به‌علاوه اين دوره زماني است كه مي‌توانيد به‌تدريج استعدادهاي فرزندتان را شناسايي كرده و براي آن‌ها برنامه‌ريزي كنيد. به همين خاطر توصيه مي‌كنيم تا جايي كه مي‌توانيد اطلاعات خود را راجع به اين دوره سني و ويژگي‌هاي روان‌شناختي آن افزايش دهيد. كمك‌گرفتن از مشاورين كودك نيز يكي از بهترين راهكارهايي است كه مي‌توانيد از آن استفاده كنيد.

منبع: روانشناسي كودكان ابتدايي​​​​​​​

روانشناسي كودكان ابتدايي و اهميت آن

روان‌شناسان معتقدند ما در هر دوره سني ويژگي‌ها و نيازهايي داريم كه بايد به آن‌ها توجه كرد. بي‌توجهي به اين نيازها قطعاً تأثيرات منفي خودش را در شرايط روحي و رفتارهاي هركدام از ما باقي مي‌گذارد. در ميان تمامي اين دوره‌هاي سني كودكي يكي از مهم‌ترين آنهاست. به همين دليل روانشناسي كودكان ابتدايي به طور اختصاصي مطالعه مي شود.

مشكلاتي كه در اين دوره سني براي هركدام از ما اتفاق بيفتد مي‌تواند حتي تا بزرگسالي نيز فرد را درگير خود كند. به همين خاطر مشاورين هميشه به پدر و مادرها توصيه مي‌كنند كه پيش از فرزندآوري اطلاعات خود را راجع به ويژگي‌ها و نيازهاي روحي او افزايش دهند. اما همان‌طور كه گفتيم سال‌هاي دبستان در ميان تمامي دوره‌هاي كودكي اهميت بيشتري دارند. روانشناسي كودكان ابتدايي اين نيازها را به طور كامل بررسي مي كنند.

تا پيش از ورود به دبستان فرزند شما بيشتر زمان خود را در خانه مي‌گذراند؛ محيط اطراف آن‌ها دنياي بسيار كوچكي بوده كه احتمالاً بيشتر مواقع نيز آن‌ها در مركز توجه قرار داشته‌اند. اين شرايط باعث مي‌شود ورود به مدرسه براي بسياري از كودكان تجربه سختي باشد.

آن‌ها براي نخستين‌بار بايد با نظم و قوانين جامعه آشنا بشوند؛ به‌علاوه قرارگرفتن در محيط اجتماع باعث مي‌شود آن‌ها متوجه تفاوت‌هايي كه با ديگر كودكان دارند بشوند. اين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را براي كودك به همراه داشته باشد. زيرا آن‌ها اكنون درگير مقايسه خود با ديگران مي‌شوند. به همين خاطر والدين بايد بيش از هر چيز به نيازهاي روحي كودكان خود در اين دوره توجه داشته باشند. آموزش روانشناسي كودكان ابتدايي توسط مشاورين و متخصصان كودك صورت مي گيرد.

ويژگي هاي روحي كودكان بر اساس روانشناسي كودكان ابتدايي

1- احساس شايستگي و توانمندي

روانشناسان معتقدند مهم‌ترين نياز كودكان در دوره دبستان اين است كه باور كنند آن‌ها نيز توانمند هستند. اگر شما بتوانيد اين احساس را در فرزندتان ايجاد كنيد باعث رشد احساس شايستگي در وي خواهيد شد. در غير اين صورت فرزندتان درگير احساس حقارت مي‌شود.

در حقيقت آن‌ها در اين دوره سني تلاش مي‌كنند تا توانايي و شايستگي خود را به شما ثابت كنند. به همين خاطر يكي از موضوعاتي كه اهميت بسياري دارد اين است كه والدين به هرگونه پيشرفت و فعاليت فرزند خود توجه داشته باشند. بي‌توجهي يا ناديده‌گرفتن و مسخره كردن توانايي‌هاي كودك هرچقدر هم كه از نظر شما ساده باشد مي‌تواند تأثيرات منفي بسياري روي رشد رواني كودك داشته باشد.

با اين كار شما اين باور را در كودك ايجاد مي‌كنيد كه شخصيت توانايي نيست؛ و نمي‌تواند به‌تنهايي از پس انجام كارها بربيايد. اين موضوع مشكلاتي مانند كمبود اعتمادبه‌نفس و وابستگي به ديگران را در شخصيت آينده كودك به همراه خواهد داشت.

2- روانشناسي كودكان ابتدايي | لجبازي كردن با بزرگ‌ترها

خيلي از پدرو مادرها با لجبازي فرزندشان از همان بدو ورود به مدرسه مواجه مي‌شوند. اين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را بين كودك و والدين به وجود بياورد. در اولين قدم مهم است كه بتوانيد دلايل لجبازي فرزندتان را پيدا كنيد. فرزندتان تا پيش از ورود به دبستان در مركز توجه خانواده قرار داشته است. حالا او با شرايطي مواجه مي‌شود كه مي‌بيند كودكاني بهتر و تواناتر از او هم وجود دارند. يا براي مثال مي‌بيند كه معلم مدرسه برخلاف والدين، تنها به او توجه نمي‌كند. اين شرايط باعث مي‌شود كه فرزندتان به دنبال راهي بگردد كه ثابت كند هنوز هم منحصربه‌فرد است.

لجبازي يكي از اولين راه‌هايي است كه كودكان انتخاب مي‌كنند. آن‌ها سعي مي‌كنند با مخالفت كردن با خواسته‌هاي شما نشان بدهند كه از خودشان وجودي مستقل دارند. پس براي حل اين مشكل سعي كنيد تا جاي ممكن از بدرفتاري با كودك خودداري كنيد. وقتي فرزندتان دوست ندارد كاري را انجام بدهد از او بپرسيد كه چرا مخالفت مي‌كند؛ سعي كنيد با كمك هم يك راهكار منطقي براي شرايط پيدا كنيد.

توصيه روانشناسي كودكان ابتدايي به والدين

🟢 روانشناسي كودكان ابتدايي | داشتن قوانين مشخص

همان‌طور كه گفتيم لجبازي يكي از مشكلات شايع در دوره دبستان است. يكي از راهكارها براي برطرف‌كردن اين مشكل طبق روانشناسي كودكان ابتدايي داشتن قوانين مشخص است. وقتي در محيط خانه شما قوانين از قبل مشخص باشند فرزندتان نيز با آن‌ها آشنايي بيشتري خواهد داشت و قوانين را راحت‌تر مي‌پذيرد. در مقابل اگر بخواهيد هر بار بر اساس شرايط و باتوجه‌به آنچه پيش آمده تصميمتان را عوض كنيد احتمالاً با مقاومت بيشتري مواجه مي‌شويد.

يكي ديگر از نكاتي كه راجع به قوانين بايد به آن توجه كنيد اين است كه سعي كنيد قوانين درعين‌حال كه ثابت هستند اما زياد سختگيرانه نباشند. داشتن قوانين بيش از حد در خانه يا قوانيني كه كودك احساس كند هيچ نقشي در به وجود آمدن آن‌ها نداشته مي‌توانند دليلي براي لجبازي و مخالفت بيشتر باشند.

🟢 روانشناسي كودكان ابتدايي | رفتارهاي مثبت را تقويت كنيد

يكي از راهكارهايي كه به‌خصوص براي تربيت كودكان و ياد دادن قوانين به آن‌ها اهميت دارد تشويق كردن است. اگر مي‌خواهيد فرزندتان رفتار خاصي را انجام دهد در زمان‌هايي كه او آن رفتار يا حتي رفتارهايي مشابه به آن را انجام مي‌دهد كودك را تشويق كنيد. در مقابل زمان‌هايي كه فرزندتان رفتارهايي انجام مي‌دهد كه مي‌خواهيد آنها را در او از بين ببريد سعي كنيد تا جاي ممكن رفتار بد را ناديده بگيريد. به‌تدريج و با گذشت زمان كودك متوجه اين موضوع مي‌شود كه اگر بخواهد توجه و تأييد شما را داشته باشد بهتر است رفتارهايي را انجام دهد كه شما آن را تأييد مي‌كنيد.

🟢 روانشناسي كودكان ابتدايي | رابطه صميمي با فرزندتان داشته باشيد

سنين دبستان زماني است كه فرزند شما درگير اضطراب‌هاي بسياري مي‌شود. قرارگرفتن در يك محيط جديد، رقابت با همسالان و ترس از اينكه شايد در جمع جديد پذيرفته نشويم همگي از مشكلاتي هستند كه كودك با آن‌ها مواجه مي‌شود. به همين خاطر بسيار مهم است كه شما با فرزندتان رابطه صميمانه‌اي داشته باشيد. رابطه دوستانه شما باعث مي‌شود كودك بتواند به‌راحتي مشكلات خود را با شما در ميان بگذارد و از راهكارهايي كه از شما مي‌گيرد استفاده كند. به همين خاطر سعي كنيد رابطه با كودك را به شكلي كنترل كنيد كه او بتواند از ترس‌ها و نگراني‌هاي خود با شما صحبت كند.

چه زماني از يك مشاور كمك بگيريم؟

يكي از مهم‌ترين موضوعات در تربيت كودك كمك‌گرفتن از يك مشاور متخصص است. بااين‌حال بسياري از والدين نسبت به اين موضوع بي‌توجه هستند. بسياري از ما تصور مي‌كنيم تا زماني كه مشكل جدي پيش نيامده دليلي براي صحبت‌كردن با متخصصي در حوزه روانشناسي كودكان ابتدايي وجود ندارد. اما اين ديدگاه اشتباه است.

همان‌طور كه گفتيم هر دوره سني نيازهاي خاص خودش را دارد و بي‌توجهي به اين نيازها به‌خصوص در سنين كودكي مي‌تواند تأثيرات منفي بسياري را در بزرگسالي به همراه داشته باشد. به همين خاطر بسيار مهم است كه شما از اين موضوع پيشگيري كنيد. صحبت‌كردن با يك مشاور متخصص راجع به نيازهاي رشدي و رواني هر دوره از كودكي باعث مي‌شود تا فرزند شما در آينده با مشكلات كمتري مواجه شود.

سخن آخر

يكي ديگر از زمينه‌هايي كه مشاور كودك و روانشناسي كودكان ابتدايي مي‌تواند به شما كمك كند استعداديابي كودكان است. اينكه شما استعدادها و مهارت‌هاي فرزندتان را بشناسيد مي‌تواند تأثير بسياري در رشد و پيشرفت آنها داشته باشد. با شناخت اين توانايي‌ها شما به كودك كمك خواهيد كرد تا آنها را پرورش بدهد. و از اين راه بتواند تبديل به يك فرد ماهر در زمينه‌اي كه در آن مهارت دارد بشود.

به همين خاطر است كه مشاورين توصيه مي‌كنند حتي اگر فرزندتان مشكل روحي قابل‌توجهي ندارد بازهم به جلسات مشاوره و روانشناسي كودكان ابتدايي توجه نشان دهيد. اين جلسات مي‌تواند راهكارهايي را براي حفظ آرامش و شادابي در محيط خانواده و تربيت بهتر فرزندان به شما آموزش دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه روانشناسي كودكان ابتدايي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

مهم‌ترين نياز روحي كودكان در دوره ابتدايي چيست؟

كودكان در اين دوره تلاش مي‌كنند تا توانايي‌هايشان را به خود و اطرافيان ثابت كنند. به همين خاطر مهم‌ترين چيزي كه در برخورد با آنها بايد رعايت كنيد اين است كه به پيشرفت‌ها و تلاش‌هايشان توجه نشان بدهيد. در غير اين صورت كودك احساس حقارت و كمبود اعتمادبه‌نفس را تجربه خواهد كرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: روانشناسي كودكان ابتدايي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/22  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

روانشناسي كودك يكي از حيطه‌هاي پركاربرد علم روانشناسي است كه در ارتباط با نيازهاي روحي و تربيتي كودكان صحبت مي‌كند. روانشناسان كودك معمولاً به دنبال فهم اين موضوع هستند كه چطور مي‌توانيم به كودكان كمك كنيم تا سلامت روحي خود را حفظ كرده و در عين حال بتوانند حداكثر توانايي‌هاي خود را به حالت بالفعل درآورند. در سال‌هاي اخير و به دنبال آشنايي والدين با اهميت روانشناسي كودك، بسياري از آن‌ها سعي مي‌كنند تا در تربيت كودك خود از نظرات روانشناسان استفاده كنند. ما نيز در اين مطلب به معرفي حوزه روانشناسي كودك و زمينه‌هاي مختلف آن خواهيم پرداخت. جهت آگاهي بيشتر مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع : روانشناسي كودك

روانشناسي كودك چيست؟

روانشناسي كودك به شاخه‌اي از روانشناسي گفته مي‌شود كه به طور خاص در ارتباط با كودكان و نيازهاي رشدي آن‌ها صحبت مي‌كند. در حقيقت روانشناسان كودك معتقدند كه نيازهاي روحي و توانايي‌هاي ذهني كودكان كاملاً متفاوت از بزرگسالان است و به همين خاطر آن‌ها به متخصصيني نياز دارند كه با توانايي‌ها و نيازهايشان آشنايي كامل داشته باشند. با اين حال روانشناسي كودك صرفاً راجع به مشكلات و نيازهاي روحي كودكان صحبت نمي‌كند. بخش مهمي از اين حيطه روانشناسي به چگونگي پرورش هرچه بهتر توانايي‌هاي كودكان و تبديل آن‌ها به بزرگسالاني توانمند مي‌پردازد.

بيشتر بخوانيد: بهترين تعداد فرزند

ابعاد مختلف روانشناسي كودك

روانشناسي كودك راجع به جنبه‌ها و حيطه‌هاي مختلفي از توانايي‌هاي كودكان صحبت مي‌كند. به عبارتي روانشناسان مي‌بايست راجع به تمامي اين ابعاد در سنين مختلف آگاهي داشته باشند و بتوانند كودك را در تمامي اين جنبه‌ها مورد بررسي قرار دهند.

رشد جسمي كودك

رشد جسمي شاخص‌ترين و واضح‌ترين جنبه در رشد كودكان است. كودكان مي‌بايست در هر سن توانايي‌هاي مشخصي را به دست آورده باشند. براي مثال آنها بايد بتوانند در حدود يك سالگي راه بروند و يا در 6 سالگي به قد و وزن مشخصي دست پيدا كرده باشند. تأخير در رسيدن به اين توانايي‌ها مي‌تواند نشان دهنده مشكلات زير بنايي خاصي باشد و يا در آينده مشكلاتي را براي كودك ايجاد كند. به همين خاطر روانشناسان كودك مي‌بايست با توانايي‌هاي فيريزيولوژيك در هر گروه سني و مشكلات مربوط به آن آشنايي داشته باشند.

رشد ذهني كودك

توانايي‌هاي ذهني كودك يكي از قديمي‌ترين مباحثي هستند كه در روانشناسي كودك مطرح شده‌اند. روانشناسان مي‌بايست به خوبي با توانايي‌هاي ذهني هر گروه سني از كودكان آشنا باشند و درصورتي كه كودكي دچار مشكل در هريك از اين زمينه‌ها مثل افت تمركز و يا ضعف در يادگيري مطالب باشد بتوانند به او براي بهبود كمك كنند. علاوه بر اين ارزيابي هوش و ساير توانايي‌هاي ذهني كودكان نيز در اين زمينه مورد بررسي قرار مي‌گيرد. براي آشنايي بيشتر با توانايي ها ونحوه شكل گيري شخصيت كودك كليك كنيد.

رشد اجتماعي كودك | روانشناسي كودك

آموزش مهارت‌هاي ارتباط اجتماعي به كودك نظير مهارت دوست يابي يا صحبت كردن در ميان جمع از مسائلي هستند كه در اين بعد بررسي مي‌شوند. علاوه بر اين محيط اجتماعي كودك يكي از مسائلي است كه مي‌تواند باعث آسيب ديدن كودك و يا رشد بهتر او باشد. به همين خاطر بررسي محيط اجتماعي و ميزان توانايي كودكان در زمينه مسائل اجتماعي اهميت بالايي دارد. براي آشنايي بيشت با دنياي كودكان كليك كنيد.

رشد هيجاني كودك

هيجان در نوزادان تازه متولد شده معمولاً بسيار ساده و محدود به شادي، ترس، غم و يا خشم است. به مرور و با بزرگتر شدن كودكان اين هيجانات پيچيده‌تر شده و احساساتي همچون شرم و احساس گناه يا احساس غرور را نيز شامل مي‌شود. مشكلات هيجاني مي‌تواند باعث بروز بيماري‌هايي همچون افسردگي يا اضطراب در كودكان شود.

به همين خاطر روانشناسي كودك به سلامت هيجانات در كودكان توجه ويژه‌اي دارد. رشد هيجاني علاوه بر تاثيري كه در بروز بيماري‌هاي مختلف دارد، ساير توانايي‌هاي كودك از جمله روابط اجتماعي و توانايي‌هاي ذهني را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهد. يك كودك افسرده تمايلي به برقراري ارتباط با ديگران ندارد و يا يك كودك مضطرب نمي‌تواند به خوبي بر انجام كارها تمركز داشته باشد. براي آشنايي با نشانه هاي كودك سالم كليك كنيد.

متخصصان روانشناسي كودك چه كارهايي انجام مي‌دهند؟

براي بسياري از والدين اين سؤال ايجاد مي‌شود كه كمك گرفتن از روانشناسي كودك و روانشناسان كودك چه اهميتي دارد؟ برخي ديگر نيز تصور مي‌كنند كه پيش از به وجود آمدن مشكل جدي نيازي به كمك گرفتن از مشاورين وجود ندارد. به همين خاطر در اين بخش راجع به اهميت مشاوره با روانشناسان كودك و كمك گرفتن از آنها صحبت خواهيم كرد.

آموزش نكات تربيتي مهم

كمك گرفتن از مشاورين كودك اين امكان را براي شما فراهم مي‌كند كه با اصول تربيت فرزند و مسائلي كه در اين زمينه بايد به آنها توجه داشته باشيد به درستي آشنا شويد. بسياري از نقاط ضعف و مشكلاتي كه بزرگسالان با آنها درگير مي‌شوند ريشه در ناآگاهي والدين از اصول تربيتي و بي توجهي آن‌ها به پرورش شخصيت كودكانشان دارد. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناسان كودك در ارتباط با شيوه‌هاي برخورد با كودك و اصول مهم در تربيت او اطلاعات مفيدي به دست آوريد.

آشنايي با نيازها و توانايي‌هاي كودك در هر مرحله از رشد | روانشناسي كودك

روانشاسان معتقدند كه در هر دوره سني نيازهاي روحي كودكان و توانايي آن‌ها براي انجام امور مختلف با يكديگر متفاوت خواهد بود. براي مثال كودكان در دوسال اول زندگي و براساس رفتاري كه از اطرافيان به ويژه مادر مي‌بينند يك ديدگاه كلي را راجع به ميزان امنيت دنيا و قابل اعتماد بودن اطرافيان در ذهنشان ايجاد مي‌كنند و اين ديدگاه در تمامي سال‌هاي زندگي بر ارتباطات آن‌ها تأثير خواهد گذاشت.

علاوه بر احساس امنيت، سنين دبستان زماني است كه كودكان تلاش مي‌كنند تا توانايي‌هاي خود را به ديگران ثابت كنند و اگر از جانب والدين مورد بي توجهي قرار بگيرند احساسي از ناتواني و ضعيف بودن را در خود شكل داده و در آينده نيز تبديل به بزرگسالاني مي‌شوند كه اعتماد به نفس كافي براي انجام امور مختلف را ندارند. با توجه به تاثيري كه تجربيات دوران كودكي در شخصيت بزرگسالي فرد به جا مي‌گذارد بهتر است والدين اطلاعات خود را راجع به نيازهاي كودكان، روانشناسي كودك و راه‌هاي پاسخگويي به آن‌ها افزايش دهند.

شناسايي استعدادها و توانايي‌هاي كودك

يكي از اقدامات مهم در زمينه روانشناسي كودك شناسايي استعدادها و توانايي كودكان است. روانشناسان با استفاده از آزمون‌ها و ابزارهاي مختلف مي‌توانند زمينه‌هاي توانايي كودك و همين طور نقاط ضعف او را مشخص كرده و با برنامه ريزي مناسب براي پرورش آن‌ها به شما كمك كنند تا توانمندي فرزندتان را افزايش دهيد. اين مسئله باعث خواهد شد كه كودكان در بزرگسالي كمتر با مشكلاتي مثل پيدا كردن رشته تحصيلي يا حرفه مورد علاقه مواجه شوند و آمادگي كافي براي شروع فعاليت به عنوان يك بزرگسال داشته باشند.

پرورش توانايي‌هاي ذهني كودكان

افزايش توانايي‌هاي ذهني نظير توجه و تمركز، حافظه، خلاقيت يا مهارت‌هايي همچون حل مسئله و تصميم گيري از جمله ساير اقدامات روانشناسان كودك است كه باعث قوي‌تر شدن كودك شما در هريك از اين زمينه‌ها مي‌شود.

درمان بيماري‌هاي روحي و مشكلات رفتاري

يكي از اصلي‌ترين جنبه‌هاي روانشناسي كودك تلاش براي بهبود بيماري‌هاي روحي و مشكلات رفتاري در كودكان است. اگرچه كودكان نيز مانند بزرگسالان مي‌توانند به بيماري‌هايي همچون افسردگي و اضطراب مبتلا شوند با اين حال نشانه‌هاي اين بيماري‌ها در كودكان متفاوت از بزرگسالان است و به همين خاطر نياز است تا به شيوه متفاوتي مورد ارزيابي و درمان قرار بگيرند. روانشناسان كودك با كمك گرفتن از تكنيك‌هايي همچون بازي درماني، نقاشي و يا استفاده از پرسشنامه‌هاي مخصوص كودكان به ارزيابي و درمان مشكلات در آن‌ها مي‌پردازند.

براي درياقت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق تلفن 02166419012 با برترين و مجرب ترين متخصصان كودك و نوجوان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو ارتباط برقرار كنيد.

سؤالات متداول درباره روانشناسي كودك

در چه زمينه‌هايي مي‌توان از روانشناس كودك كمك گرفت؟

علاوه بر درمان اختلالات روحي و رفتاري، شما مي‌توانيد براي آشنايي با نيازهاي كودك، شيوه‌هاي تربيتي و يا مشخص شدن توانايي‌هاي ذهني و استعدادهاي كودكتان از روانشناسان كودك كمك بگيريد.

روانشناسان كودك چه گروه سني از كودكان را بررسي مي‌كنند؟

روانشناسي كودك به بررسي نيازهاي روحي در كودكان و نوجوانان تا پيش از رسيدن به سن 18 سالگي مي‌پردازد.

 

 

 

 

 

 

منبع : روانشناسي كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/10  ] [ ۲۱ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 7
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب